Avsnitt # 5: Stressa och flyga

 

Mardrömspodden kom till Huaröd där Kulturföreningen bjudit in och fixat i ordning. Parkeringsplatsen utanför lanthandeln var den givna inspelningsplatsen. Korna gick och betade lugnt på ängen intill medan kulturföreningen värmde choklad på verandan till lanthandeln. Nybakade bullar serverades också. Hur idylliskt som. Inte kan det väl finnas mardrömmar i denna lugna frid? Jo minsann. Stress finns även i en lantlig idyll.

I avsnittet återges mardrömmar berättade av signaturerna Dorishund, Islandshäst och Lejon som berättar mardrömmar om flygande hajar, att cykla med tung last och att aldrig komma hem från jobbet.

Samtalsgäst är bildkonstnären Jan Vertsberg som jobbar heltid som vaktmästare och gör bilder bredvid – hur får han det att gå ihop?

Vi pratar också om olika sätt att flyga i drömmen. Och skapandet naturligtvis!

Programledare är sm vanligt Christina Claesson.

Jan Vertsberg är bildkonstnär från Rönås som arbetar med fotomontage i surrealistisk ton. Berättelsen är det viktiga, kompositionen och ljuset. Bilderna ställer frågor och bakar gärna in humor. Se hans bilder här.

De övriga drömmarna från denna plats återfinns dels i avsnittet om Clownskräck, dels i en kommande drökollektion där samtliga drömmar i Kristianstad samlas.

Avsnittets längd: 28m43s.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *